yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği mecmu örgülarda en az 2 tane yangın çıkışı bulunması zorunludur. Hatta yapılarda bulunacak nefer sayısına bağlamlı olarak yangın merdiveni çıkış nüshası da artış gösterecektir.

Pekâlâ yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne derece müddet alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?

Laf konusu güç zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Neva, ısı ve sutaş yalıtımının yönı keşik epoksi polyester elektrostatik toz pentür sistemi ile yayılma ve şiddetli parlaklığa sahiptir.

Muayyen şartlar altında zat sayısının bulunma ihtimaline bakarak farklı ve farklı ammaçlar midein kullanılan yapılarda yönetmeliğin getirdiği farklı zorunluluklar aplikasyon kayranında kaçış merdiveni adı ile de anılmaktadır.

Yangın bapsı esasta yapıların mahfi emniyet kahramanlarıdır. Bu bünyelarda bulunanların yangın çıkışlarının çevresı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son kademe önemlidir.

Yangın merdiveni malzemeleri şifahane, okul, AVM, iş yeri ve hep binalarına bentlı olarak örgülacak yangın merdivenleri karınin firmalar temelı şartlar belirler.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlanabilir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriya 60 zaman, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Göksu Kapı üretim alanlarında bilirkişi ekibimiz aracılığıyla belirlenen kuruluşdaki Yangın Bapları en şiddetli kalite ve en akla yatkın Yangın Merdiveni Kapısı paha politikamıza normal olacak şekilde üretilir.

Emektar strüktürlarda ve yangın merdiveni alanı mikro olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; ön nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *